Katera Območja Obstajajo V Sankt Peterburgu

Kazalo:

Katera Območja Obstajajo V Sankt Peterburgu
Katera Območja Obstajajo V Sankt Peterburgu

Video: Katera Območja Obstajajo V Sankt Peterburgu

Video: Katera Območja Obstajajo V Sankt Peterburgu
Video: Трансляция богослужения подворья Оптиной пустыни в С.Петербурге 2024, Maj
Anonim

Sankt Peterburg je drugo največje mesto v Rusiji. Zavzema precej veliko ozemlje in je v skladu s tem razdeljen na več okrožij. Sodobna upravna delitev v mnogih primerih sovpada z zgodovinsko določenimi mejami.

Rostralni stebri se nahajajo v okrožju Vasileostrovsky
Rostralni stebri se nahajajo v okrožju Vasileostrovsky

Potrebno je

  • - zemljevid Sankt Peterburga;
  • - zemljevid metroja v Sankt Peterburgu;
  • - vozni redi električnih vlakov železniških postaj Moskovsky, Vitebsky, Baltic in Finlyandsky.

Navodila

Korak 1

Svoje poznavanje mesta začnite iz osrednjega okrožja. Tu je več podzemnih postaj - na primer "Nevsky Prospect", "Gostiny Dvor", "Mayakovskaya", "Ploschad Vosstaniya". V osrednjem okrožju boste našli veliko zanimivosti - Državni Ermitaž, Državni ruski muzej, katedrala Smolny, več gledališč in najbolj znane trgovine.

2. korak

Več zgodovinsko oblikovanih okrožij meji na osrednji del. To so Admiralteisky, Vasileostrovsky, Petrogradsky, Vyborgsky, Kalininsky, Krasnogvardeisky, Nevsky in Frunzensky. V vsakem od njih boste našli veliko zanimivega. Na otoku Vasilievsky so znani Rostralni stebri, Kunstkamera, Akademija umetnosti, A. D. Menšikov, Puškinova hiša, da ne omenjam dejstva, da so nasipi tukaj neverjetno lepi. V Petrogradski regiji so trdnjava Peter in Paul, Državni muzej raketnih sil in topništva, Botanični vrt in živalski vrt. Admiralteisky District - čudovit park, ulice in kanali New Holland. V okrožju Krasnogvardeisky obstajajo edinstveni zgodovinski spomeniki rta Okhtinsky.

3. korak

Nekoliko dlje od središča so okrožja Kirovsky, Moskovsky in Primorsky. V okrožju Kirovsky boste v začetku prejšnjega stoletja našli več četrti Sankt Peterburga - delujoče predmestje z majhnimi hišicami in prijetnimi dvorišči. V okrožju Moskovsky je Park zmage, športno-koncertni kompleks in Moskovska vrata. V okrožju Primorsky je otok Elagin, kjer je poimenovan Centralni park kulture in počitka CM. Kirov.

4. korak

Nekatera okrožja so v Sankt Peterburg vstopila relativno nedavno. To so bila nekoč predmestja. To so okrožja Krasnoselsky, Petrodvortsovy, Pushkinsky, Kurortny in Kolpinsky. V okrožju Krasnoselsky je več dobro ohranjenih starih posesti, čeprav je na splošno ta del Sankt Peterburga pozidan s sodobnimi hišami. Znamenita palača in park se nahaja v okrožju Puškin. V to regijo spada tudi Pavlovsk s čudovitim parkom in palačo. V okrožju Kolpinsky je legendarna rastlina Izhora, v Kurortnoye so plaže, hiše ustvarjalnosti, vključno s posestvom IE Repin "Penaty". Toda pravi rekorder po številu zgodovinskih spomenikov je okrožje Petrodvorets. Obstaja več kompleksov palač in parkov - Strelna, Peterhof, Oranienbaum. Regija Kronstadt s pristaniščem, starodavnimi utrdbami in spomeniki vojaške zgodovine se nahaja tudi znotraj meja Sankt Peterburga. Dolgo traja pot do teh območij iz središča Sankt Peterburga. V okrožju Krasnoselsky je podzemna postaja - "Prospekt veteranov". Minibusi in električni vlaki vozijo do Puškinskega, Petrodvorcovega in Kolpinskega, zdaj pa lahko do Kronstadtskega pridete le z minibusom ali avtobusom, saj po odprtju jezu trajekti do Kronstadta ne vozijo več.

Priporočena: